Om

Dirch Lind

Dirch Lind  f. 1964 – bosat ved Randers.

Jeg har holdt foredrag siden 1989, hvor jeg kom hjem fra en 8 måneders rejse i Asien.

Jeg er oprindeligt uddannet socialpædagog og voksenunderviser. Har bl.a. været ansat på en efterskole og 10 år på en daghøjskole. Underviser i dag ca. halvdelen af min tid – bl.a. på en ungdomsskole, flere aftenskoler, Medieskolen i Viborg, VIA i Viborg og UCN i Ålborg.

Interessen for Verdensmålene kom især efter jeg i 4 måneder i sommeren 2019 kørte med udstillingen “Danmark for målene”. En udstilling som besøgte 48 byer i Danmark med det mål at oplyse om Verdensmålene.

Men jeg kunne også i mødet med de besøgende fornemme, at det ofte er svært som almindelig dansker at se, hvad man konkret kan gøre, for at nå mål som at “Afskaffe sult i verden”, “Sikre anstændige jobs til alle” og “Fremme bæredygtig produktion”.

Der er mange tal, holdninger og myter i spil – fra at “flyvning er det værste man kan gøre” til at “vi skal gå drastisk ned i levestandard for et redde verden” – eller at “alt vores plasticaffald ender i havet”.

Det vil jeg godt prøve at ændre lidt på.Foredraget “Mine Verdensmål” er derfor så vidt muligt baseret på fakta og tal – frem for holdninger og “jeg har hørt”. Man kan selvfølgelig også godt sætte spørgsmål ved, hvad der så er de “rigtige” fakta. Jeg er ikke videnskabsmand – men tager samme udgangspunkt som bl.a. FN’s klimapanel og vel efterhånd 95+% af verdens forskere at:

  • Verdens udledning af drivhusgasser stiger – og stigningen er accelereret de seneste år
  • Der er en sammenhæng mellem stigeningen i mængden af drivhusgasser og øget menneskelig aktivitet.
  • Den øgede mængde af drivhusgasser får temperaturen til at stige.

Jeg prøver i foredraget at give et overblik over, hvor det er, vi som almindelige danskere kan gøre den største forskel – hvilke mål vi primært kan arbejde med – og hvilke 8-10 konkrete ændringer i vores hverdag vil rykke mest. Og så prøver jeg at rykke lidt ved nogle af myterne undervejs.

Jeg har desuden disse foredrag:

“Med Hest og Lama til Amazonflodens Kilde” – om en tur på 350 km med heste og lamaer, hvor vi som de første danskere nåede Amazonflodens udspring i Peru.

“Verdensarv i Danmark” – om UNESCO’s koncept omkring “World Heritage” – med fokus på de steder i Danmark som er med på verdensarvslisten – især Jelling Monumenterne, Roskilde Domkirke og Kronborg.

Du kan se mere om de 2 foredrag på min firmaside LindFoto.dk

Dirch Lind – Kirkestien 3 – Læsten – 8920 Randers NV– foredragsholder og fotograf